03 september 2006

Wie een put graaft….

Wie zeer bedreven is in het graven van putten voor een ander om er nadien zelf in te vallen is onze vriend Heyse. Maar laat ons beginnen met ons verhaal van bij het begin. In december verleden jaar kwam men op de gemeente tot de vaststelling dat er bij de dienst van de burgerlijke stand 6.812,32 euro(274.808 Fr.) tekort was.
Of brutaler gezegd: er was 6.812,32 euro van eigenaar gewisseld. Diefstal, zei Heyse, en hij sloeg de nagel zowaar op de kop. Hij had ook onmiddellijk de schuldige gevonden: de ontvanger. Want met die man had hij al langer een eitje te pellen, dat kwam hem dus goed uit. De ontvanger kreeg het zwaar te verduren. Met zijn gekende arrogantie liet Heyse er geen gras over groeien, telkens hij de gelegenheid kreeg moest de ontvanger het ontgelden.
Afdokken zult gij, aldus Heyse. Zoek u maar een goede advocaat, was nog een van zijn “goede” raadgevingen aan het adres van de ontvanger.
De gemeente legde klacht neer tegen “onbekenden” maar in de eerste plaats tegen de ontvanger. Een onderzoek werd ingesteld met alles er op en er aan van procureur tot parket. En het resultaat was…. Noppes. Tot overmaat van ramp liet de gouverneur weten dat niet de ontvanger verantwoordelijk was, maar de secretaris en het schepencollege. Zeker de schepen voor personeelszaken en dat is nog altijd Heyse. Gemeten met de maat waarmee hij anderen meet moet niet de ontvanger, maar wel Heyse afdokken. Wedden, dat daar niets van komt?