10 april 2006

De werkman

Uit de wandelgangen van de gemeente vernemen wij dat Freddy Willockx zijn klassieke achterban van arbeiders gaat vervangen door intellectuelen en groenen. Of het een met het ander samengaat laten wij hier even buiten beschouwing.
Feit is dat de twee gekozenen voor de SP.A Van Nielandt en Verschueren de plaats moeten ruimen voor jongeren en groenen. Want Willockx wil een kartel met de groenen zoals in Sint-Niklaas. De reden voor deze koerswijziging, aldus Willockx, komt er omdat de werkman toch niet meer voor de SP.A stemt maar voor het Vlaams Belang. Dat laatste weten wij al langer dan vandaag natuurlijk. Want de werkman heeft meer gezond boerenverstand dan groenen en intellectuelen samen. De SP.A kiest liever een ander volk dan het volk waardoor zij groot werden en zich rijkelijk konden bedienen van de macht. Met andere woorden, kiest het volk niet meer voor u, kies dan een ander volk.
Het gevolg kennen wij, Van Nielandt, meer dan 40 jaar militant voor de SP.A is woedend en dreigt met een scheurlijst op te komen. Het vervolg van het gevolg zullen wij zien met de komende verkiezingen, het belooft in ieder geval spannend te worden.