10 juli 2007

Uitdrijvingen uit weekendverblijven te Sint Gillis Waas

Gemeenteraadslid Erik Waterschoot (Vl. Belang) vroeg tijdens de gemeenteraad van juni in Sint -Gillis om de uitdrijvingsprocedures voor de weekendverblijven stop te zetten. Volgens Erik kunnen op deze wijze sociale drama’s vermeden worden. Maar burgemeester Remi Audenaert had daar geen oren naar, integendeel Audenaert gaf een sneer naar het Vlaams Belang.
“ Zal jullie partij, die altijd voor recht en orde is, ook andere misdrijven vanuit sociaal oogpunt benaderen? Mogen uitgeprocedeerde asielzoekers met een sociaal probleem voortaan van het Vlaams Belang in BelgiĆ« blijven?”, vroeg Audenaert zich af.
Audenaert verwart appels met citroenen. Een bouwovertreding al dan niet in een weekendzone verjaart nooit, zelfs niet tot in het tiende nageslacht. Uitgeprocedeerde asielzoekers echter hebben in het verleden meermaals kunnen profiteren van regularisaties. Dat is wel een opmerkelijk verschil in behandeling.
Maar wij hebben een pertinente vraag voor Audenaert:” Stel dat de vaste bewoners van weekendverblijven vreemdelingen waren, zouden er dan ook uitdrijvingen plaats vinden? “ De vraag stellen, is ze beantwoorden..